Wie zijn de docenten?

Talent Taaltrainingen NL is in 2001 opgezet door Nicole van Schaijik die momenteel naast de co├Ârdinatie ook zelf cursussen verzorgt. Zij heeft Nederlands en tekenen/        kunstgeschiedenis gestudeerd aan de lerarenopleiding in Amsterdam. Zij spreekt diverse talen die zij deels in Nederland en deels in het land zelf heeft geleerd. Zij kan zich dus uitstekend verplaatsen in de positie van haar cursisten die naast het leren van een andere taal ook moeten zien te overleven in een ander land. Zie LinkedIn voor een uitgebreider profiel. 

 

Nicole van Schaijik ontwikkelt ook lesmateriaal voor haar vakgebied NT2 (Nederlands aan buitenlanders). In 2009 verscheen de spreekvaardigheidsmethode Taalpingpong en in 2010 Taalpingpong Extra. Beide boeken zijn gepubliceerd door Uitgeverij Boom. 

Jarenlang heeft Nicole interviews gehouden met expats waarin zij hun thuisland vergeleken met Nederland. Het leverde verrassende resultaten op omdat hun visies behoorlijk van elkaar verschilden, be├»nvloed door hun eigen afkomst. Lees de interviews zelf. Ook kun je de interviews lezen op Expatica.com waar ze oorspronkelijk gepubliceerd zijn.

Een team van professionele docenten voert opdrachten uit voor Talent Taaltrainingen NL. Alle docenten hebben een HBO- of universitaire opleiding Nederlands of NT2 gevolgd en de meesten zijn bovendien gecertificeerd docent NT2. Allen hebben meer dan tien jaar ervaring in het lesgeven van NT2.